My / Renate’s washing routine for Dreadlocks

Mijn / Renate’s wasroutine voor Dreadlocks

Een keer per week was ik mijn Dreadlocks. Ik vind het belangrijk om hierin een goede routine te hebben en om goede producten te gebruiken. Deze producten hebben mijn persoonlijke voorkeur, zijn door mij getest en beschikbaar in mijn webshop. Ik wil wel benadrukken dat mijn wasroutine niet de beste voor jou hoeft te zijn en zeker ook geen verplichting. Ik wil je er alleen mee informeren en laten lezen hoe ik dat doe. Hopelijk heb je er wat aan.

Soap bar van RAW ROOTs

Voordat ik met het wassen van mijn Dreads begin, haal ik de accessoires eruit. Zo behoud ik de kwaliteit van mijn hairwraps en kralen en het is bevorderlijk voor de levensduur van mijn Dreadlocks. Die kan ik nu namelijk optimaal wassen. Ik begin mijn wasroutine met een soap bar van RAW ROOTs, die ik gebruik nadat ik deze in een ‘mesh bag’ heb gestopt. Dat is niet alleen handig tijdens het wassen, maar ook ideaal om je (oude, kleinere) soap bar helemaal op te gebruiken. De mesh bag is eenvoudig te hanteren, omdat je de lus ervan om je pols kan doen. Vanuit je pols kan je de soap bar makkelijk in je handpalm leggen, zodat je eenvoudig je hoofdhuid kan masseren. Eenmaal gebruikt is de soap bar in de mesh bag ook makkelijk uit te hangen om te drogen.

Masseren van de hoofdhuid

Ik was mijn Dreadlocks altijd ‘s ochtends. Zo kunnen ze gedurende de hele dag drogen. Eenmaal onder de douche maak ik eerst mijn Dreads helemaal nat. Vervolgens doe ik hetzelfde met mijn soap bar en begin ik met het masseren van mijn hoofdhuid. Het is van belang dat de soap bar goed schuimt, zodat het schuim goed ingewreven kan worden. Ik start bij de aanzet van mijn Dreads om vervolgens mijn hoofdhuid goed in te zepen. Daarna til ik mijn dreads op, om er zo ook goed onder te kunnen zepen. Dit blijf ik herhalen, tot ik al mijn dreads en mijn hele hoofdhuid heb gehad. Vanuit daar smeer ik met de soap bar ook de rest van mijn dreads in. 

Vloeibare shampoo voor Dreadlocks

Wanneer ik hier klaar mee ben, hang ik de soap bar weg om vervolgens de aangebrachte zeep nogmaals in mijn dreads en op mijn hoofdhuid te masseren. Dit herhaal ik ook voor de rest van mijn Dreads, waarna ik begin met het uitspoelen. Mocht er na de eerste keer uitspoelen wat shampoo achterblijven, dan is dat geen probleem omdat ik het ook nog een tweede keer was. Hiervoor gebruik ik een vloeibare shampoo, ook van RAW ROOTs. Deze shampoo ervaar ik als erg fijn voor mijn hoofdhuid, omdat het verzorgt en gezond houdt. Ik ga op dezelfde manier te werk zoals met de soap bar. 

Voorzichtig gebruik van conditioner op mijn losse haar

Daarna begin ik met het uitspoelen, extra goed deze keer. Als dit erop zit, pak ik het losse haar aan de voorkant van mijn hoofd waarin geen dreads zitten. Hier doe ik conditioner in, maar wel heel voorzichtig omdat ik niet wil dat deze conditioner in mijn Dreads komt. Voordat ik mijn Dreadlocks daarna weer aanraak, spoel ik mijn handen goed af om er zo zeker van te zijn dat deze weer helemaal schoon zijn. Dan was ik de conditioner uit mijn losse haren en spoel ik mijn Dreads nog een keer uit. 

Drogen van de Dreads

Vervolgens maak ik mijn Dreadlocks zo veel als mogelijk droog, door ze goed uit te knijpen. Nu kan het drogen beginnen. Ik pak een grote handdoek waarin ik mijn Dreads stop en laat de Dreads minimaal een kwartier drogen voordat ik een föhn pak. Ik gebruik deze ‘medium heat’, ook om te voorkomen dat mijn Dreads te veel uitdrogen. Ik föhn ze vijf tot tien minuten. Mijn dreads zijn nu 2,5 jaar oud en ik heb gemerkt dat het langer duurt voordat ze volledig droog zijn geföhnd. Mijn Dreads worden nooit volledig droog door het föhnen, het zorgt er wel voor dat ze niet meer druppelen. En dat is fijn, want dat nadruppelen vind ik best irritant. 

Olie van RAW ROOTs

Als ik hiermee klaar ben gebruik ik een olie van RAW ROOTs om mijn hoofdhuid en Dreadlocks mee in te smeren. Ik doe een paar druppels op mijn hand, wrijf het uit in mijn andere hand en smeer het dan op mijn hoofdhuid en Dreads. Het voorkomt jeuk, waar ik eerder last van had. Ik olie ook mijn haar zonder Dreads. (Dit alles herhaal ik meestal de volgende dag nogmaals). Daarna pak ik mijn stijltang om mijn losse haren aan de voorkant van mijn hoofd te doen. En als mijn Dreads helemaal droog zijn, doe ik mijn accessoires er terug in.

 

-X- Renate

 

Je wilt je Dreads natuurlijk alle liefde en de beste verzorging geven zodat ze er mooi en verzorgd uit zien. 
Met mijn 20 jaar ervaring heb ik mijn 5 meest belangrijke tips voor jou opgeschreven! Met deze tips kun jij je Echte Dreads gegarandeerd super goed verzorgen!
Klik hier om het e-book gratis te downloaden!