What is the best way to wash my Synthetic Dreads after I removed them?

Hoe kan ik mijn dreads het beste wassen nadat ik ze heb uitgehaald?

Wanneer je jouw synthetische dreads hebt uitgehaald is het fijn om de dreads even lekker op te frissen door ze te wassen. Wij geven je in deze blog een aantal tips hoe je dit het beste kan doen.
Wil je meer informatie lezen over het uithalen van je dreads? Klik dan hier.

Zijn Synthetische Dreads schadelijk voor mijn haar? Lezing Hoe kan ik mijn dreads het beste wassen nadat ik ze heb uitgehaald? 2 minuten Volgende Speciale shampoos voor Echte Dreads, waarom?

Hoe kan ik mijn dreads wassen?

Je hebt je dreads uitgehaald en je haar is weer lekker schoon en uitgekamd. Tijd om je dreadlocks ook even lekker op te frissen!
Je kan de dreads wassen op maximaal 30°C in de wasmachine. Gebruik bij voorkeur een vloeibaar wasmiddel en geen wasverzachter. Heb je woldreads? Dan adviseren wij om deze met de hand te wassen!
Was je dreads niet los in de wasmachine, maar doe de dreads in een grote waszak of een goed dichtgeknoopte kussensloop. Zo voorkom je dat de dreadlocks om de motor van je wasmachine komen. Daarnaast bescherm je je dreads er ook mee.
Laat de dreadlocks daarna aan de lucht drogen.

Dreads met de hand wassen

Het is ook een optie om de synthetische dreads of woldreads met de hand te wassen. Leg de dreadlocks in een teiltje met een scheutje wasmiddel of shampoo erdoorheen en laat dit 1-2 uurtjes intrekken. Daarna kan je ze uitspoelen met lauwwarm water.

Wanneer je liever geen producten wilt gebruiken voor het uitspoelen van de dreads kun je ze ook schoonspoelen met alleen lauwwarm water. Echter is het wel fijn wanneer je de dreads een aantal keer hebt gedragen de dreads toch een keer met wasmiddel of shampoo te wassen. Wanneer je dit niet doet zullen je dreads vettig worden, en daardoor zakken ze tijdens het dragen sneller uit. Een shampoo op natuurlijke basis is dan wellicht het overwegen waard.

Kunnen mijn dreads drogen in de droger?

Het is niet mogelijk om je dreads te laten drogen in de droger. Door de warme lucht die de droger blaast, worden de dreads uitgeblazen, waardoor ze een stuk dikker de droger uitkomen en dat is zonde!
Ook woldreads zijn niet bestand tegen de droger.

Succes met het wassen van jouw Dreadlocks!

 

Met mijn 20 jaar ervaring met Synthetische Dreads heb ik mijn 5 gouden tips over de verzorging van Synthetische Dreads verwerkt in een prachtig e-book. Wil je mijn ervaringen en tips lezen? Klik hier op mijn e-book gratis te downloaden.